L’esgrima

Profundament arrelada a la nostra historia i tradició cultural, la societat ha practicat l’esgrima des de els seus inicis, passant per cavallers, personatges històrics i jocs d’infants fins com la coneixem avui en dia.

És un esport reglat des de les primeres Olimpíades modernes del 1896, des d’on ha anat evolucionant en materials, tècnica i reglament sense oblidar la seva autèntica essència i valors, de l’art marcial només en queda l’art i avui en dia presumeix de ser un dels esports olímpics amb un risc de lesió més baix.

Aquest esport olímpic, apassionant i molt complet consisteix en tocar amb un arma a l’adversari sense ser tocat per ell, per a fer-ho es necessita no només capacitat física sinó un alt grau de control emocional i tàctica esportiva.

Respecte, auto-coneixement, concentració, adaptabilitat, superació, esforç, agilitat i una llarga llista d’aprenentatges personals dins i fora la pista marquen el dia dia de l’esgrima.

Existeixen tres modalitats d’esgrima en funció de l’arma que es faci servir: l’espasa, el floret i el sabre, cadascuna d’elles amb les seves característiques tècniques i de reglament.

Si voleu saber més sobre l’esgrima podeu accedir a la web de la Federació Catalana d’Esgrima.

esgrimista_qualitats

TRENQUEM ELS TÒPICS!!

TÒPICS vs REALITAT

 

xELITISME
L’esgrima és un esport per a tothom. El material d’esgrima no és més car que unes botes de tacs, un stick o una raqueta. L’esgrima està a l’abast de totes les butxaques i el SAP ofereix facilitats per a que no tinguis cap problema.

xVIOLÈNCIA
L’esgrima no és un esport violent. Ni tant sols és un esport de contacte. No hi ha ni cops, ni espentes, ni puntades de peu accidentals. Més aviat el contrari, no és acceptada ni ben vista qualsevol conducta que s’allunyi del respecte i honestedat cap al l’àrbitre i el rival.

xFA MAL
Els tocats no fan més mal que el que puguis fer-te tu en tocar-te amb el dit, a més a més portem un equip reglat per a protegir-nos i garantir la seguretat davant qualsevol acció que pogués ocórrer.

vRESPECTE
Reconèixer les virtuts de l’adversari i acceptar-les amb respecte i honestedat és una exigència bàsica del nostre esport. No es concep l’esgrima sense aquests pilars fonamentals.

vVALORS
És habitual veure un esgrimista admetre errors i faltes per ser sancionat, felicitar al rival i abraçar a aquell que ens acaba de guanyar. Ser conscients dels nostres defectes i habilitats fa que la comparació amb la resta ens estimuli cap a la superació i no cap a la ràbia i el mal perdre.

vPLURAL
L’esgrima és un esport plural i per a totes les edats! No hi ha diferenciació de gènere, edat o constitució física. Tothom és benvingut, tothom te virtuts i defectes i moltes coses a aprendre. Els nens i nenes entrenen plegats, i tot que és un esport individual, el grup roman unit, ens recolzem els uns en els altres i ens animem contínuament. A la pista només hi entres tu però no estàs mai sol!